X

Steeds stapje beter infographic zorgt visueel aantrekkelijke propositie

Wat hebben Suits, een Virtual Reality-bril, een bamboe koffiebeker, chocoladerepen en arbeidsvoorwaarden gepresenteerd in een infographic met elkaar gemeen? Het zijn door het HR-team van Lexence bedachte en ingevoerde elementen ter verbetering van het onboarding proces.

Toen HR-manager Olga Wolters-Abelmann ruim tweeënhalf jaar geleden bij Lexence begon, bekeek ze samen met het team wat er allemaal goed ging bij Human Resources en wat er beter kon. Om vervolgens die zaken die beter konden stapsgewijs aan te pakken en ze toegankelijker, efficiënter, overzichtelijker en soms ook gewoon leuker te maken.

Zo is in 2020 onder andere gekeken naar het onboarding proces. Dit is het proces van de allereerste kennismaking van iemand met Lexence tot het moment dat iemand enkele maanden in dienst is. Diverse onderdelen uit dit proces zijn gewijzigd. Zo kregen nieuwe medewerkers tot voor kort, na het doorlopen van de sollicitatieprocedure, een simpel mailtje waarin de arbeidsvoorwaarden stonden. Trots vertelt Olga dat haar collega Julie Van Gremberghen met het geweldige idee kwam om de propositie visueel aantrekkelijk te maken. Dus in plaats van een gewoon tekst bestand zag zij een kleurrijke, op maat gemaakte infographic voor zich.

Knipoog naar Suits
Vervolgens ontwikkelde het HR-team in samenwerking met het Kenniscentrum van Lexence de ‘propositietool’. Dit is een programma dat als eindresultaat een visueel aantrekkelijk overzicht van de inhoud van het arbeidscontract op hoofdlijnen weergeeft. Door gebruik van kleuren, icoontjes en afbeeldingen ziet de nieuwe medewerker in één oogopslag wat Lexence te bieden heeft.

Op de propositie staan, naast de inhoud van het arbeidscontract, ook enkele afbeeldingen die een knipoog naar de Amerikaanse televisieserie Suits zijn. Dit omdat er weleens vragen komen of het er in de advocatuur echt zo aan toe gaat als in deze flitsende serie. “We vonden het dus wel grappig om in onze infographic wat verwijzingen te stoppen zoals de basketballen die één van de advocaten uit de serie op zijn kantoor heeft liggen”

Geen nummertje
“Geen propositie is hetzelfde, want geen persoon is hetzelfde. Net als gedurende het sollicitatieproces – waarin we aandacht besteden aan jou als persoon – doen we dat ook in de propositie,” legt Olga uit. “Je bent bij Lexence geen nummertje. Dat geldt voor onze (potentiele nieuwe) medewerkers, , als ook voor onze cliënten. Wij vinden de persoonlijke relatie enorm belangrijk.”

Behalve dat het HR-team zaken toegankelijker en leuker wilde maken, vonden ze het ook belangrijk om zaken efficiënter te maken. “Innovaties zoals de propositietool helpen bij ons werk. We hoeven nu niet meer zelf een tekst te typen, maar kunnen een aantal dingen aanklikken in het programma. Het is sneller, voorkomt fouten en is dus efficiënter.”

Persoonlijke touch
HR heeft de afgelopen tijd nog meer onderdelen van het onboarding proces verbeterd. Door zich te verplaatsen in de kandidaat of nieuwe medewerker probeert het team in te spelen op de verwachtingen en behoeften. Zo is er tegenwoordig een welkomstpakket dat klaar ligt voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. In dit pakket zitten enkele zaken om je eerste dag door te komen, zoals een bamboe koffiebeker voor de hoognodige koffie en een lekkere Tony Chocolonely reep. Daarnaast zit er bij dit pakket een persoonlijke ‘Welkom bij Lexence’ kaart met daarop een handgeschreven boodschap van het team waarin de nieuwe medewerker komt te werken.

Virtual Reality
En dan zijn er ook nog de Virtual Reality-brillen die het HR-team sinds begin dit jaar naar nieuwe medewerkers stuurt enkele weken voordat ze aan hun nieuwe baan beginnen. Daarmee kan je thuis op de bank je nieuwe werkplek bekijken: wat zie je als je het kantoor binnenloopt, waar is je bureau en hoe zien onder andere het restaurant en de vergaderzalen eruit. “Door deze brillen kan je aan je ouders, vriend, vriendin, huisgenoten of partner laten zien hoe Lexence er van binnenuit ziet,” zegt Olga. “De reacties op deze innovatieve manier van kennismaking zijn heel positief.”

Volgende verbetering?
Bij de vraag wat het volgende is dat het HR-team gaat aanpakken, moet Olga lachen. Haar team barst van de ideeën. “We willen steeds een stapje beter, dus blijf Lexence vooral volgen via onze social media”.