Over Lexence

Lexence, opgericht in 1992,  is een advocaten- en notarissenkantoor werkzaam op de terreinen vastgoed- en ondernemingsrecht met focus op organisaties die actief zijn op de Nederlandse markt. De 150 professionals van Lexence, waaronder ruim 100 advocaten & notarissen, werken in bevlogen teams geleid door betrokken partners. Zowel naar cliënten als naar de eigen organisatie werkt Lexence vanuit heldere waarden.

Lexence is een onafhankelijk kantoor dat, waar zinvol, samenwerkt met andere kantoren in binnen- en buitenland. Gezien deze onafhankelijkheid kan Lexence samenwerken met the right foreign firm for the job. Lexence kan daarvoor onder meer gebruik maken van haar Meritas-netwerk, een hoogwaardig wereldwijd juridisch netwerk van onafhankelijke kantoren.

 

Specialisaties

Lexence specialiseert zich in vastgoed-en ondernemingsrecht, we doen alleen dat waar we goed in zijn.

Onze vastgoedrechtadvocaten en -notarissen behandelen zaken met betrekking tot vastgoed in brede zin: omgevingsrecht, projectontwikkeling, bouw, koop en verkoop, commerciële verhuur en beheer. Alle fasen van grootschalige stadsontwikkeling, (her-)ontwikkeling van winkelcentra, kantoorcomplexen en residentiële projecten worden door hen behandeld.  Steeds vanuit het perspectief van ontwikkelaars, overheid, corporaties, eigenaren en investeerders.

Onze ondernemingsrechtadvocaten en -notarissen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van fusies, overnames, private equity, vennootschappelijke (her-)structureringen en venture capital transacties. Het arbeidsrecht, commercieel procesrecht en ondernemingsrechtelijke geschillen worden door onze procespraktijk behandeld.

Het Echte Werk

Lexence biedt optimale service, compromisloze kwaliteit en maximale efficiëntie. Dat betekent in de praktijk:

Korte lijnen. Lange relaties.
De advocaten en notarissen van Lexence werken niet vanuit een ivoren toren. Wij zijn altijd voor de client bereikbaar. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, klaar voor het echte werk. Dat geldt voor iedereen. Van onze partners tot onze stagiairs. Omdat we weten dat je alleen een hechte relatie kunt smeden, als je elkaar blindelings weet te vinden.

Diepe kennis. Scherpe denkers.
Bij Lexence werken geen juristen die van alles een beetje verstand hebben. Onze advocaten en notarissen zijn specialisten. Altijd bezig met het echte werk. Scherpe denkers die concrete adviezen kunnen geven, omdat ze onze clienten en hun business door en door kennen. Experts in vastgoed- en ondernemingsrecht, die samen met clienten willen werken aan de strakste deals.

Kleine teams. Grote zaken.
Bij Lexence geloven we in groei, maar niet in ‘hoe groter, hoe beter’. Wij zijn liever snel en efficiënt. Daarom werken wij in kleine teams met op elkaar ingespeelde specialisten. Advocaten en notarissen die altijd gericht zijn op het echte werk. Complexe zaken in vastgoed- en ondernemingsrecht.