X

Kantoorsfeer proeven in coronatijd? Dat kan!

Recruitment in coronatijd: hoe pak je dat aan? Met wat creativiteit blijkt het, ook op afstand, prima mogelijk om nieuwe collega’s en studenten kennis te laten maken met kantoor. Recruiters Floranne van de Hoef en Nynke Wolters vertellen hoe.

“Ik moest wel even schakelen,” vertelt Floranne. “Voor sollicitatiegesprekken, masterclasses of events moet je elkaar fysiek ontmoeten, was mijn idee. Want via een scherm krijg je toch geen compleet beeld van een sollicitant? En hoe breng je het Lexence-kantoorgevoel over? Inmiddels heb ik ervaren dat dit op afstand ook allemaal mogelijk is en dat ‘online’ juist allerlei voordelen heeft. Zo is het voor partners tegenwoordig vaker mogelijk om mee te doen aan een event, omdat ze ‘even’ kunnen inbellen voor een kantoorpraatje of speeddate sessie. Ook de doorlooptijd van sollicitatieprocedures is regelmatig korter. Zoom-meetings zijn nu eenmaal makkelijker in te plannen dan een afspraak op kantoor.”

Creativiteit is key
“Lexence organiseert zelf studenten-events of doet mee aan activiteiten van studieverenigingen,” vult Nynke aan. “De kunst is om de online invulling afwisselend en interactief te houden. Daarom proberen we regelmatig nieuwe dingen uit, zoals de social media-audioapp Clubhouse. Om als kantoor in beeld te blijven, besteden we extra aandacht aan onze social media-kanalen. Daarnaast hebben wij in samenwerking met Frisse Blikken de virtuele game ‘LexStart!’ ontwikkeld om studenten tijdens online events toch een goed beeld te kunnen geven van ons kantoor én ons werk. Gedurende 45 minuten worden studenten meegenomen door een fictieve zaak die enkele onderdelen van de ondernemingsrecht en vastgoedpraktijk raken. We gebruiken de game sinds maart 2021 en studenten zijn erg enthousiast.”

“De LexStart!-game laat studenten op een speelse manier kennismaken met Lexence”

Solliciteren in coronatijd
“Om de eerste gesprekken van een sollicitatieprocedure via Zoom te doen, was in het begin onwennig,” aldus Floranne. “Vanachter een laptop voelen gesprekken afstandelijker en het is lastiger om een realistisch beeld van een kandidaat te krijgen. Tegelijkertijd kan deze setting wel enige sollicitatiespanning wegnemen. Als sollicitant zit je niet letterlijk tegenover een ‘selectiecommissie’ en kun je het gesprek voeren vanuit je eigen veilige omgeving. Voordat we iemand aannemen, willen we diegene wel in het echt hebben gezien. Daarom vindt de tweede sollicitatieronde nog steeds op kantoor plaats. In de laatste ronde wordt tegenwoordig de voorkeur gegeven aan een rondje wandelen. Ik verwacht dat we dit ook na corona blijven doen. Het past goed bij het informele karakter van Lexence.”

Stagelopen? Dat kan nog steeds
Nynke: “Lexence koos er bewust voor om student-stages te blijven aanbieden. Voor ons is dit een goede manier om talent binnen te halen. Gedurende twee maanden geef je studenten de kans intensief kennis te maken met de praktijk en krijg je ook als kantoor een goede indruk van hen. We hebben de afgelopen maanden veelvuldig gezien dat studenten na hun stage solliciteren op (openstaande) vacatures bij een wederzijdse klik. Net als andere nieuwe collega’s ontvangen student-stagiairs een welkomstpakket, inclusief VR-bril. Daarmee kunnen ze virtueel een kijkje nemen op kantoor. Ook organiseren we wekelijks een online koffiegesprek waarin studenten ervaringen uitwisselen. Het is leuk om te zien dat er vriendschappen ontstaan tussen de studenten. Ze weten elkaar dus ook onder deze omstandigheden goed te vinden gelukkig.”

Meer weten?
“Als je ons vraagt of het mogelijk is om ook in deze gekke tijd talent aan kantoor te binden, dan is het antwoord dus volmondig ja!”, concluderen Floranne en Nynke. Wil je meer weten over het kennismaken met Lexence in coronatijd? Neem contact op met Floranne of Nynke via recruitment@lexence.com.