Begeleiding

Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je past. Als startende jurist krijg je bij Lexence direct inhoudelijke opdrachten. Dit betekent meteen meewerken aan grote zaken zoals binnenstedelijke herstructureringsprojecten of het adviseren en begeleiden van overnames door (inter)nationaal opererende bedrijven. Je wordt natuurlijk niet meteen in het diepe gegooid. De partners en medewerkers begeleiden je en delen hun ervaring met je. Ook bieden wij sessies met een performance coach aan. Deze coach is iedere maandag bij ons aanwezig om jou te helpen met inhoudelijke vraagstukken, je carrière en de keuzes die je daarin maakt.

Onze manier van werken, moet bij je passen. We geloven in een steile leercurve, iets waar zowel jijzelf als Lexence aan bijdraagt. Samen zorgen we ervoor dat jouw potentieel optimaal wordt benut. Werken bij Lexence is kiezen voor werken met interessante cliënten die op hun vakgebied tot de top behoren. Kiezen voor betrokkenheid en toewijding, voor handen uit de mouwen steken en een no-nonsense mentaliteit. ​

Opleiding

Binnen Lexence neemt de ontwikkeling van talent een centrale plaats in. Wij vinden dat we onze cliënten beter kunnen bedienen, door diepe juridische kennis te combineren met praktische vaardigheden. Daarom bieden we al onze kantoorgenoten een intern opleidingsprogramma aan, de Lexence Kennisladder. Per ervaringsjaar komt een relevante vaardigheidstraining aan bod. Denk aan vaardigheden zoals het geven van presentaties, doelgericht schrijven, time management, gesprekstechnieken en Legal English. Ook je commerciële- en netwerkvaardigheden worden getraind. Uiteraard word je ook ontwikkeld op individueel en persoonlijk vlak. Een voorbeeld hiervan is dat onze juristen deelnemen aan een op maat gemaakt MBTI-programma. Hierdoor krijg je inzicht in jouw kwaliteiten en voorkeuren, informatie die zeer waardevol is voor de samenwerking met je collega’s en je verdere carrière. Ons doel is om jouw potentieel optimaal te benutten en je te helpen groeien op professioneel vlak.

Daarnaast bieden we trainingen van Law at Work aan. De inhoud van deze juridische trainingen is toegesneden op de actuele informatiebehoefte die in de praktijk bestaat.

De opleidingen die Lexence aanbiedt  worden kantoor breed ingezet dus ook voor onze ondersteuning is er een gevarieerd aanbod waarbij we graag inspelen op de behoeftes vanuit de organisatie. Input wordt daarom altijd bijzonder op prijs gesteld, samen komen we tot het beste resultaat.

 

Loopbaan

Als startend jurist werk je direct mee aan grote zaken. Je ontwikkelen tot een ervaren jurist doe je immers het beste in de praktijk. Naast de nodige ervaring die je opdoet in de praktijk volg je als startend jurist de Beroepsopleiding Advocatuur of notariële beroepsopleiding van de KNB en je volgt tevens onze interne opleiding, de Lexence Kennisladder.

Het carrièrepad bij Lexence loopt van stagiaire naar medewerker, van medewerker naar Salary Partner en van Salary Partner naar Equity Partner. Elk overgangsmoment vormt aanleiding om je ontwikkeling te toetsen en samen te bepalen wat jouw volgende stap gaat worden.  Tijdens je loopbaan bij Lexence word je stapsgewijs voorbereid, opgeleid en begeleid met het uiteindelijke doel om Partner te worden. Wij helpen je graag om jouw ambities waar te maken.

 

 

Relex

Ook na kantoortijd, vinden onze collega’s het belangrijk om tijd met elkaar door te brengen. Daarom wordt er van alles georganiseerd waar je aan kunt deelnemen, veelal op sportief gebied.

Denk aan ons hockeyteam, onze eigen bootcamp, trainen voor de Dam tot Dam en de Amsterdam City Swim.

Daarnaast is iedereen op vrijdagmiddag van harte welkom om een drankje te drinken tijdens de wekelijkse kantoorborrel waar ieder team roulerend ‘bardienst’ heeft in onze eigen bar. Het ideale moment om bij te praten met je collega’s van alle lagen binnen kantoor.

Om de banden onderling optimaal te versterken, worden er jaarlijks een aantal interne kantoorevents georganiseerd zoals het kerstfeest, zomer bbq en om het jaar een weekend met het hele kantoor naar het buitenland.