X

Interview met Maarten van Wijlen en Evert Wytema, advocaten op de sectie M&A

In het kader van DE WEEK VAN M&A hebben we een aantal vragen gesteld aan onze advocaten Maarten en Evert. Zo vertellen ze om welke reden ze zijn gaan werken bij Lexence, hoe de sfeer is bij Lexence en wat de praktijkgroep M&A zo leuk maakt. Lees het hieronder!

– Om welke reden ben jij precies bij Lexence gaan werken?

Evert: “Ik ben tijdens mijn master Ondernemingsrecht aan de VU een stage gaan doen bij Lexence omdat ik via studiegenoten positieve verhalen hoorde over Lexence. Mijn stage was heel leerzaam maar vooral ook heel erg leuk. Doordat ik als stagiair een goed beeld heb gekregen van de collega’s, het werk en het kantoor, heb ik uiteindelijk besloten te solliciteren.”

Maarten: “Dit was voor mij eigenlijk tweeledig. Allereerst was ik op zoek naar een werkomgeving waar ik een goede klik zou hebben met mijn collega’s. In mijn optiek maken de mensen het werk, waardoor een klik met je collega’s voor mij een pré is (je zal immers dagelijks met ze moeten samenwerken). Daarnaast was ik op zoek naar een echte inhoudelijke uitdaging waardoor ik mij zo snel en goed mogelijk zou kunnen ontwikkelen. Tijdens mijn stage merkte ik al snel dat Lexence aan beide voorwaarden voldeed. Ik kon het goed vinden met de mensen die bij Lexence werkten en het viel mij op dat Lexence veel ruimte biedt aan haar medewerkers (ook de starters) om eigen verantwoordelijkheden te nemen en zelfstandig dingen op te pakken. Dit was voor mij uiteindelijk doorslaggevend.”

– Heb je nog bij andere kantoren gewerkt/ stage gelopen voordat je bij Lexence terecht kwam?

Evert: “Ik heb tijdens mijn bachelor stage gelopen bij Van Benthem & Keulen in Utrecht.”

Maarten: “Ik heb naast mijn stage en baan als juridisch medewerkers bij Lexence nog twee stages gelopen bij andere advocatenkantoren. Ook deze stages vond ik erg leuk en leerzaam. Ik zou iedereen dan ook aanraden om tijdens de studie zoveel mogelijk verschillende dingen te doen om erachter te komen wat je nu echt leuk vindt.”

– Hoe is de sfeer op de werkvloer? Is er naast het werk ook ruimte voor informele activiteiten?

Evert: “De sfeer op de werkvloer is mij heel goed bevallen. Uiteraard werken wij nu allemaal thuis, maar voor COVID liep iedereen bij elkaar naar binnen voor vragen of om even koffie te halen en gezellig te kletsen. Naast het werk wordt er veel georganiseerd. Van sport tot borrels, van skireisjes tot ondernemingsrecht uitjes. Ook in deze tijd spreek ik regelmatig collega’s en worden er (virtueel) activiteiten georganiseerd. Alle initiatieven worden enorm gewaardeerd en vaak doet (bijna) iedereen mee.”

Maarten: “Er heerst een fijne, informele werksfeer. Normaliter, wanneer iedereen op kantoor werkt, staat ieders deur (spreekwoordelijk) open voor vragen, overleg of gewoon een gezellig praatje. Naast werk worden er ook regelmatig informele activiteiten gepland. Zo doet Lexence jaarlijks mee aan de Advolympics, sporten veel collega’s samen (tennis, golf, onefit etc.), zijn er regelmatig kantoor-/teamuitjes en is er op vrijdag natuurlijk een borrel. Ook tijdens de huidige pandemie zoeken collega’s elkaar regelmatig op om (op veilige afstand) bijvoorbeeld samen een koffietje te drinken of een potje te tennissen.”

– Wat maakt jouw praktijkgroep bij Lexence zo leuk?

Evert: “De collega’s! Wat ik leuk vind aan onze afdeling is dat er zowel formeel als informeel een hele fijne onderlinge sfeer is.”

Maarten: “Wat ik zelf het leukste vind aan mijn praktijkgroep (M&A) is de dynamiek van de praktijk. Hoe goed je ook kan plannen – er gebeuren gedurende een dag of week altijd wel nieuwe dingen waardoor je dag of week er achteraf altijd anders uitziet dan dat je op voorhand had gedacht. Dit zorgt ervoor dat geen dossier hetzelfde is en je dagelijks weer nieuwe dingen leert

– Heb je nog op andere secties gewerkt voordat je terechtkwam in je eigen sectie?

Evert: “Nee, bij Lexence is er geen verplichte sectiewissel.”

Maarten: “Lexence heeft geen verplichte sectiewissel. De sectie waarop je begint blijft dus in principe de sectie waarop je werkzaam bent gedurende je carrière bij Lexence.”